Hvad er polyuretan skum isolering?

Polyuretan-sprayskum er en højeffektiv isolering, som når den anvendes øger sin volumen 30-80 gange. Den giver en overflade, som er fuldstændig fri for samlinger, kontant, solid og lufttæt.

Selv de mest komplicerede revner forsegles helt. Fordi det udlægges så tilpasser skummet sig fuldstændig alle former, hjørner og hulrum. Sprayisolering med polyuretan kan ofte kategoriseres som enten ”åben-celle” eller ”lukket-celle”. Der er flere store forskelle mellem de to typer, som indebærer fordele og ulemper for begge, afhængigt af krav til slutresultatet.

Polyuretan brugt til sprayisolering er et ekstremt alsidigt materiale, som findes med mange forskellige fysiske egenskaber og densiteter. Derfor er det nødvendigt, at slutbrugeren har forståelse for disse forskelligheder for at vælge det system, som er bedst egnet til det ønskede resultat.

 

Lukket celle

Lukket celle er blandt de mest effektive isoleringsmaterialer, som er kommercielt tilgængelige i dag. Lukket celle isolering indeholder en isolerende luftart, som efterlades i cellerne, hvilket giver meget effektivt isolerende egenskaber i materialet. Desuden giver dette produkts lukket-celle natur en meget effektiv lufttæthed og udmærket modstandsdygtighed over for vand. Den almindeligste densitet for lukket-celle er omkring 34 kg/m3. Lukket celle uretancelleplast kendetegnes sædvanligvis ved sin stivhed og styrke, udover sin høje R-værdi.

 

Åben celle

Åben celle polyuretan-sprayskum findes derimod i densiteter lige fra 8 kg/m3. En af de fordele, som disse lavere densiteter giver, er en mere økonomisk udfyldning, fordi isoleringsdensiteten er direkte relateret til udfyldningen (lav densitet = udfylder mere). Selv om R-værdien af åben-celle er noget mindre end halvdelen af den lukkede celle, giver den åbne celle alligevel udmærkede tekniske varmeisoleringsegenskaber og lufttæthed, fordi der ikke er samlinger. Åbne celler bør ikke anvendes i udvendige bygningsdele, eller hvor de kan være i direkte kontakt med vand eller fugt. Åben celle er også yderst effektiv som lydisolering og kan med fordel anvendes i skillevægge og mellem strøer som trinlydisolering. Andre egenskaber ved den åbne celle er en blødere overflade samt mindre styrke og stivhed end ved den lukkede celle. 

 

 

Foamking Isolering - Rigtig isolering

Hvordan holder en fryser,  med 3 cm tynde vægge,  en temperatur på -20° C og er samtidig energimærket som AAA-klasse?

Hvordan kan de tynde vægge i en flyvemaskine føles varme, når flyet med 800 kilometer i timen flyver i -40° C i 10.000 meters højde?

Svaret er: Højeffektiv polyuretanisolering.

Foam King er den førende leverandør af højeffektiv polyuretanisolering til ejendomme i Norden.

Foam King sælger ikke bare polyuretanprodukter, men udfører al sprayisolering selv, bruger egenudviklede programmer og har et gennemarbejdet egenkontrol- og arbejdsmiljøsystem, der er et resultat af samarbejdet med den svenske statslige materialeprøveantalt. Vi er specielt stolte af vores leverandørs dedikerede produktudvikling, som har gjort det muligt for os at ligge på den svenske miljøvurdering SundaHus.  

Du er velkommen til at kontakte vores nærmeste forhandler for at få flere oplysninger.

Vores vision er fortsat at levere højeffektiv isolering til store såvel som små kunder.


Facebook
Hurtig og ren anvendelse
Permanente funktioner
Sund livsstil

Spray skumisolering

Isolering med skum

 

Isolering med skum er den mest avancerede form for isolering i dag. PUR-isolering bruges som isoleringsskum for at opnå den højeste kvalitet, fremragende vandtæthed og god lydisolering.

Hemmeligheden ligger i en særlig polyuretanmasse. Denne består af to komponenter, der under anvendelsen blandes sammen, ved hjælp af en speciel teknologi.

Isoleringen påføres ved en såkaldt spray-applikation. Når den isolerende PUR-masse sprøjtes på området, udvider massens volumen sig hundredvis af gange og hærder derefter. Alt dette sker på bare et par minutter.

Undersøgelse af varmetab i en ejendom

45 % gulv, vægge og tag
20 % ventilation
20 % brændeovne o.l.
15 % døre og vinduer

Map Authorized Partners

Kontaktformular

kod